چگونه مجوز کسب وکار خانگی بگیریم؟

مجوز مشاغل خانگی

منظور از مجوز مشاغل خانگی و یا کسب و کار خانگی، کار و تولیداتی است که توسط اعضای خانواده در فضای مسکونی، انجام گردد. از آنجایی که بسیاری از مشاغل و کسب و کار های خانگی نیاز به یک مکان مانند دفتر کار و یا کارگاه ندارند و می توانند کسب و کار خود را در منزل راه اندازی کرده و با دریافت مجوز مشاغل خانگی شروع به فعالیت کنند.

شرایط دریافت مجوز مشاغل خانگی 

شرایط لازم برای اشخاصی که قصد گرفتن مجوز مشاغل خانگی را دارند به دو دسته کلی عمومی و اختصاصی تقسیم می شود. که در ادامه به شرح هر یک از آنها می پردازیم.

شرایط عمومی دریافت مجوز کسب و کار خانگی :

  • دارا بودن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
  • داشتن حداقل بیست سال سن 
  • عدم سوء سابقه کیفری با تایید مراجع ذیربط
  • دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت از سربازی (اقایان)
  • حضور و اقامت در محل اجرای طرح ( افراد مستقل )

شرایط اختصاصی گرفتن مجوز مشاغل خانگی :

  • داشتن حداقل 5 سال سابقه کاری مرتبط ( برای اشخاص پشتیبان)
  • داشتن توانایی مدیریت و ایده جهت آغاز فعالیت و کسب و کار
  •  ارائه گواهی آموزش و مهارت در رشته مورد نظر
  •  ارائه گواهی سلامت فقط برای متقاضیان رشته های مرتبط با مواد غذایی و بهداشتی
  • داشتن توان اجرایی و تولید محصول یا خدمات

ثبت نام جواز کسب مشاغل خانگی

برای ثبت نام جواز کسب مشاغل خانگی ابتدا باید وارد سامانه مشاغل خانگی کشور به آدرس mkh.mcls.gov.ir شده و درخواست خود را ثبت کنید. بعد از ثبت نام باید طرح توجیهی کسب و کار خود را ارائه دهید. سپس می‌بایست اسناد تامین سرمایه و تمکن مالی را ارائه دهید. نهادهای اجرایی درخواست شما را بررسی کرده و در صورت تایید، مجوز کسب مشاغل خانگی صادر می‌شود. پروسه بررسی درخواست 1 هفته به طول می‌انجامد. 

مدارک مورد نیاز جهت گرفتن مجوز مشاغل خانگی

  • ارائه تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت سربازی
  • به همراه داشتن تصویر شناسنامه و کارت ملی
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه برای افراد پشتیبان
  •  به همراه داشتن تصویر گواهی آخرین مدرک تحصیلی
  • به همراه داشتن اصل و تصویر کارت مهارت مرتبط با رشته مورد تقاضا فرد
  • کد اقتصادی بصورت حقیقی

مزایای دریافت مجوز مشاغل خانگی

یکی از مهم ترین مزایایی که دریافت مجوز مشاغل خانگی برای اشخاص دارد استفاده و بهره برداری از وام و تسهیلات بانکی است. همه کسانی که دارای مجوز کسب و کار مشاغل خانگی هستند و به تایید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسیده باشند می توانند به راحتی از این امکانات بهره مند گردند. لازم به ذکر است میزان این وام‌ها بستگی به طرح توجیهی مشاغل دارد. علاوه براین فعالیت هایی که امکان اشتغال زایی بیشتری برای عموم دارند در اولویت قرار می گیرند.

این وام ها جهت تامین سرمایه ثابت و در حال استفاده و همچنین تهیه تجهیزات ضروری کار توسط بانک‌ ها و قرض‌الحسنه‌ ها به افراد اعطا می گردد. باز پرداخت این وام ها و تسهیلات بصورت بلند مدت بوده و شامل آیین‌نامه پرداخت یارانه تسهیلات صاحبان بنگاه‌های اقتصادی و کارآفرینان می‌شود. یکی دیگر از مزیت های دریافت مجوز کسب و کار و مشاغل خانگی این است که به اشخاص امکان استفاده و فعالیت در بازارهای محلی شهرداری برای عرضه محصولاتشان را به آنها میدهد.

علاوه براین کسانی که دارای این مجوز و کسب و کار خانگی هستند از پرداخت عوارض و مالیات تجاری و اداری نیز معاف خواهند بود. همچنین صاحبان کسب و کار های خانگی می توانند با ارائه مدارک و مجوز قانونی خود را بدون اقدام به ثبت شرکت خود و اعضا کسب و کار را بیمه کنند و از مزایای آن بهره مند گردند.

تمدید مجوز مشاغل خانگی

بطور کلی مدت اعتبار مجوز مشاغل خانگی 5 ساله می باشد اما لازم به ذکر است این اعتبار برای رشته‌های مرتبط با صنایع و مواد غذایی و امور فرهنگی و هنری به مدت دو ساله می باشد و پس از آن اعتبار آن به اتمام می رسد در صورتی که اشخاص متقاضی واجد شرایط باشند امکان تمدید این مجوز وجود دارد. برای تمدید مجوز مشاغل خانگی شما باید تمامی مراحل را از ابتدا طی نمایید و همه مدارک مجددا در سامانه بارگذاری گردد.

نکته مهمی که شما باید به آن توجه کنید این است که مدت اعتبار مجوز مشاغل خانگی 5 سال است و بعد از گذشت این مدت باید برای تمدید آن درخواست دهید. لازم به ذکر است مجوز آن دسته از مشاغل خانگی که در حوزه‌های صنایع و مواد غذایی و فعالیت‌های فرهنگی و هنری کار می‌کنند، 2 سال است.

مدت‌زمان و هزینه دریافت مجوز مشاغل خانگی

بسیاری از کسب و کار هایی که در فضای خانگی اقدام به فعالیت میکنند نیاز دارند تا صدور مجوز مشاغل خانگی طی 10 روز کاری زمان می برد. اگر مراحل ثبت نام در سامانه و دریافت مجوز مورد نظر را به درستی طی کرده باشید می توانید اطمینان حاصل کنید که این مجوز طی زمان ذکر شده به دست متقاضی خواهد رسید. 

سامانه صدور مجوز مشاغل خانگی

طبق مواد یک و دو قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، دولت وظیفه دارد تا فضا و محیط را برای کسانی که قصد راه اندازی کسب و کار و مشاغل خانگی را دارند فراهم کند همچنین به آنها خدمات و تسهیلات نیز ارائه دهد.

طبق دستورالعمل های ذکر شده در این سامانه کسانی که که قصد گرفتن مجوز مشاغل خانگی را دارند بایستی به سایت مشاغل خانگی، وارد شده و سپس اقدام به ثبت نام نمایند و پس از پر کردن فرم پرسشنامه مربوطه در صورتی که شخص واجد شرایط باشد می تواند کد رهگیری ارائه شده را دریافت نماید و این کد رهگیری در اطلاعات سامانه ذخیره شده و با توجه به نوع رشته، به دستگاه اجرایی مربوطه، ارسال می گردد.

نحوه ثبت نام در سامانه مشاغل خانگی

بعد از کلیک کردن بر روی گزینه ثبت نام، درگاه جدید به نام درگاه ملی مجوزهای کسب و کار برای شما باز می شود حال بایستی در این قسمت روی گزینه ورود به حساب کاربری، کلیک کنید.

سپس بایستی مشخص شود که به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی قصد گرفتن مجوز مشاغل خانگی را دارید و می خواهید فعالیت خود را آغاز نمایید. در مرحله بعد بایستی احراز هویت کنید که با وارد شدن به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، امکان انجام احراز را خواهید داشت. سپس یک کد به تلفن همراه شما ارسال می گردد که باید این کد را در بخش مربوطه، وارد کنید.

در این مرحله پس از ورود به سایت ثبت نام مربوطه پروفایل شما نمایش داده خواهد شد که شامل اطلاعات شما یعنی ( کد ملی، کد پستی) و …. می باشد. بعد از اینکه مراحل احراز هویت در سامانه مربوطه تکمیل شد به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، هدایت خواهید شد حالا می توانید در صفحه اصلی این سامانه مشاغل خانگی مورد نظر خود را جستجو نمایید 

مراحل دریافت مجوز در سامانه مشاغل خانگی

جهت دریافت مجوز از سامانه مشاغل خانگی ۱۴۰۱ بعد از ورود به سایت ثبت نام و انجام مراحل مورد نیاز که بالاتر تمام مراحل به طور کامل گفته شده است شغل خانگی که قصد راه اندازی آن را دارید در درگاه ملی مجوزها، جستجو نمایید.

بعد از اینکه شغل مورد نظر خود را جست و جو کردید یک کادر به شما نمایش داده می شود که شامل جزئیات، صدور مجوز و اعلام مغایرت شغل خانگی مورد نظر شما می باشد. با کلیک کردن بر روی گزینه جزئیات میتوانید جزئیات مربوط به هر شغل را مشاهده نمایید. همچنین شرایط و مدارک مورد نیاز و زمان صدور مجوز و مدت اعتبار هر یک از مجوز مشاغل خانگی به شما نشان داده می شود.

در این قسمت مجددا وارد سامانه مشاغل خانگی ۱۴۰۱​ خواهید شد. در این صفحه ملزم هستید که اطلاعات خواسته شده (مشخصات فردی، مشخصات محل سکونت، وضعیت ایثارگری، نحوه انجام کار، وضعیت جسمانی، وضعیت محل سکونت، اشتغال و مهارت های خود) را در این قسمت وارد و تکمیل نمایید.

پس از وارد کردن اطلاعات خواسته شده از متقاضی گزینه ای با عنوان ثبت اطلاعات و ادامه برای شما به نمایش در می اید که با کلیک کردن بر روی این گزینه وارد مرحله بعد خواهید شد.

در ادامه به شما یک کد موقت تحت عنوان کد رهگیری داده خواهد شد که بایستی این کد را تا پایان کار حفظ کرده. در این مرحله باید مشخصات مربوط به شغل خانگی خود را که شامل (سابقه کار، بازار محصول) و … می شود را وارد و روی گزینه ثبت اطلاعات، کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

enemad-logo

مراقب کلاهبرداران باشید!
راهبران ثبت هیچ شعبه ی دیگری ندارد
به آدرس سایت توجه کنید:

www.raasabt.ir