شرایط تاسیس کلینیک روانشناسی چگونه است؟

تاسیس کلینیک روانشناسی

به طور کلی تاسیس کلینیک روانشناسی قوانین مخصوص به خودش را دارد که از سمت سازمان روانشناسی تعیین می شود. هر ساله شاهد هستیم که عده زیادی از داوطلبان رشته روانشناسی را انتخاب می کنند و این رشته ها حتی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا نیز طرفداران مخصوص به خودشان را دارند. بسیاری از این داوطلبان با هدف تاسیس کلینیک این رشته را انتخاب می کنند. اما شرایط تاسیس کلینیک روانشناسی چیست؟

از سمت سازمان قوانین مشخصی تعیین شده داشتن مدرک در این زمینه تنها یکی از شرایط تاسیس کلینیک روانشناسی است. سازمان نظام روانشناسی به کسانی که شرایط لازم را داشته باشد مجوز تاسیس مطب می دهند؛ درادامه به قوانین و ضوابط این سازمان برای کسب مجوز کلینیک اشاره می کنیم.

شرایط تاسیس کلینیک روانشناسی چیست؟

یکی از سوالاتی متداول اغلب دانشجویان رشته روانشناسی این است که شرایط تاسیس کلینیک روانشناسی چیست؟ حداقل مدرک تحصیلی برای کسب مجوز کارشناسی ارشد رشته روانشناسی و مشاوره است. در حوزه رشته های دیگر حتی اگر مرتبط با روانشناسی نیز باشد؛ مجوز کلینیک داده نمی شود. یکی از مواردی ضروری در تاسیس کلینیک روانشناسی این است که عضو سازمان روانشناسی و مشاوره ای کشور باشید.

لازم به ذکر است که عضو بودن در این حوزه به معنی کسب مجوز فعالیت نیست. بلکه پس از عضو شدن در این حوزه باید برای کسب پروانه فعالیت اقدام کنند. حداقل باید یک مدت زمان ۱ سال از گرفتن مدرک کارشناسی ارشد شما نیز باید گذاشته باشد. داوطلبان مدرک باید مدرک پایان خدمت سربازی نیز ارائه دهند.

مراحل گرفتن مجوز تاسیس مطب روانشناسی

معمولا شرایط تاسیس کلینیک روانشناسی از سوی سازمان ها مطرح می گردند. در این حوزه باید فرد حداقل مدرک کارشناسی ارشد از سوی دانشگاه باشد و یک بازه زمانی یک ساله از زمان دریافت مدرک گذاشته باشد. همچنین آقایان به مدرک پایان خدمت نیز نیاز دارند. اگر واجد شرایط فوق می شوید؛ باید در سازمان نظام روانشناسی ثبت نام کنید و بعد از آن برای دریافت پروانه فعالیت اقدام کنید.

در ارتباط باید درخواست خود را به ثبت برسانید و فرم های مربوطه را پر کنید. این فرم ها بر روی سایت نیز قرار داده شده اند. بعد از آن نیاز است تا مدارک خواسته شده را به سازمان ارائه دهید. مدارک شما توسط کمیسیون مورد بررسی قرار می گیرند. بعد از تایید شدن مدارک شما از سوی کمیسیون از شما برای مصاحبه حضوری دعوت می شود.

بعد از آنکه شرایط تاسیس کلینیک روانشناسی شما مورد تایید قرار گرفت، در مصاحبه حضوری سطح علمی و توانایی های فرد و سلامت روانی فرد مورد ارزیابی قرار می گیرند. زمانی که متقاضی پذیرفته می شود و مجدد نیاز است تا برای ارائه مدارک بیشتری به سازمان مراجعه کند. در آخر شما پروانه ی فعالیت کسب می کنید و باید متعهد شوید که تمام فعالیت های شما در چهارچوب قوانین انجام می شوند.

چگونگی تاسیس کلینیک روانشناسی

چگونگی تاسیس کلینیک روانشناسی شامل چندین مرحله است که برای کسب آن باید تمام این مراحل را پشت سر بگذارید. خوشبختانه امروزه با توجه به اینکه اقشار مردم به این علم بهای بیشتری می دهند و پیش از گذاشته به آن توجه می کنند؛ نیاز به مردم به کلینیک بیشتر شده است. البته به همان نسبت نظارت های نظام روانشناسی شدیدتر هم شده است.

در واقع نمی توان مشخص کرد که فرد که در این رشته تحصیل کرده شرایط تاسیس کلینیک روانشناسی را دارد یا خیر. برای بررسی این موضوع ارگان های مشخصی تعیین شده اند که بر این موضوع نظارت بیشتری داشته باشند. این سازمان با تایید و عدم صلاحیت افراد نقش مهمی در مجوز تاسیس کلینیک دارد و این موضوع برای اقشار مردم نیز کمک کننده است.

مدارک لازم برای تاسیس مطب روانشناسی

یکی از شرایط تاسیس کلینیک روانشناسی این است که مدارک را به سازمان ارائه دهید. برخی از مدارکی که باید به نظام روانشناسی ارائه دهد.

    1. گواهی عدم سابقه کیفری
    2. مدرک پایین خدمات سربازی
    3. معرفی نامه علمی و حرفه ای
    4. فتوکپی شناسنامه و کارت ملی
    5. مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا
    6. تعدادی عکس سه در چهار پرسنلی
    7. کپی سند مالکیت یا رهن یا اجاره محل مطب
    8. کپی کارت عضویت در سازمان روانشناسی و مشاوره

سخن پایانی

هر فرد برای کسب مجوز تاسیس کلینیک روانشناسی لازم است تا واجد همه شرایط اعلام شده از سوی نظام روانشناسی باشد. ما کلینیک روانشناسی ایران سعی کردیم به شما دوست دارن و دانشجویان رشته روانشناسی روند تاسیس کلینیک روانشناسی را آموزش دهیم.

enemad-logo

مراقب کلاهبرداران باشید!
راهبران ثبت هیچ شعبه ی دیگری ندارد
به آدرس سایت توجه کنید:

www.raasabt.ir